دردم اینه همدرد ندارم

داستان.. فقر.. بیکاری.. ایرانی..

دردم اینه همدرد ندارم

داستان.. فقر.. بیکاری.. ایرانی..

فقر، بیکاری و شکاف طبقاتی، انفجار رفتاری را رقم می‌زند



یک جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: « فقدان تفریحات مناسب و شادی و نشاط در جامعه و وجود فقر، بیکاری، طلاق و دشوار شدن شرایط ازدواج برای جوانان مجموعا باعث می شود در جامعه پرخاشگری، خشونت، ستیزه گری، دعوا، جرم و جنایت و ورود به اعتیاد و فحشا، دزدی و ارتشا صورت بگیرد»

طبق آمارهای رسمی در سال های اخیر خشونت و وقوع جرم در کشور افزایش یافته است. بر اساس گزارشات رسمی در سال های اخیر میزان نزاع، خودکشی، سقط جنین، قتل و ... در کشور با رشد مضاعفی روبرو بوده است. بسیاری از کارشناسان میان این موارد و شرایط اقتصادی جامعه رابطه ای مستقیم قائل هستند. حتی فرمانده نیروی انتظامی هم «تورم» را عامل اصلی قتل و خشونت توصیف کرده و «شرایط جوی و مشکلات فرهنگی» را دلیلی خوانده که آستانه تحمل مردم را کاهش داده است.

رابطه مستقیم میان فقر و بیکاری با افزایش جرم و خشونت
دکتر امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با فرارو گفت: «میان فقر، بیکاری و تورم با افزایش جرم و خشونت در کشور رابطه ای صد در صد مستقیم برقرار است. یعنی وقتی فقر، بیکاری و شکاف طبقاتی در جامعه بوجود بیاید، ما شاهد انفجار رفتاری به لحاظ طلاق و رفتار بد والدین با کودک در درون خانواده و پرخاشگری های افراد با یکدیگر در کوچه وخیابان هستیم»

وی ادامه داد: «این مسئله باعث می شود به تدریج خشونت در خانواده شکل بگیرد و سپس به درون جامعه راه پیدا کند و از درون جامعه خشونت دوباره به درون خانواده باز می گردد»

این استاد دانشگاه اظهار داشت: «بررسی هایی که ما به عمل آوردیم و در مجلات دانشگاهی به چاپ رسیده است نشان می دهد که خشونت از بطن مادر آغاز می شود. یعنی وقتی مادر دچار ناراحتی های خانوادگی است و با وی بدرفتاری می شود و خشونت جسمی، اقتصادی یا روانی علیه او صورت می گیرد و آماج تحقیرها و سرزنش های مختلف قرار می گیرد؛ موجب انتقال این موارد از طریق خون به جنین می شود»

وی ادامه داد: «بررسی هایی که روان شناسان اجتماعی به عمل آوردند نیز نشان می دهد بچه های لب شکری و بچه هایی که سقف دهان آنها شکاف دارد بدلیل نارحتی ها و استرس های مادر در دوران بارداری است. بعد از زایمان نیز رفتار پدر و مادر در خشونت و پرخاشگری کودک نقش موثری دارد»

وی افزود: «اما تمامی این موارد و رفتارهای نادرست پدر و مادر با کودک بدلیل فشارهای اجتماعی از قبیل فقر، بیکاری، تورم و شکاف طبقاتی است که به درون خانواده نفوذ می کند و وقتی فرد بیکار می شود و نمی تواند مایحتاج خانواده خود را تامین کند روی به خشونت می آورد»

جامعه دچار آنومی است
این جامعه شناس ادامه داد: «همه این موارد باعث می شود وقتی فرد وارد جامعه می شود رفتار پرخاشگرانه از خود نشان داده و به دنبال آن وارد آسیب های اجتماعی از قبیل فرار کودکان  و دختران و روی آوردن به اعتیاد و غیره شود که مجموع این موارد نشان می دهد جامعه دچار آنومی است؛ یعنی هنجارها و ارزش های اجتماعی فرو ریخته و جامعه دچار سردرگمی است»

قرایی مقدم گفت: «فقدان تفریحات مناسب و شادی و نشاط در جامعه و وجود فقر، بیکاری، طلاق و دشوار شدن شرایط ازدواج برای جوانان مجموعا باعث می شود در جامعه پرخاشگری، خشونت، ستیزه گری، دعوا، جرم و جنایت و ورود به اعتیاد و فحشا، دزدی و ارتشا صورت بگیرد»

وی خاطرنشان ساخت: «آنچه که گفته می شود این است که خشونت ذاتی یا ارثی نیست؛ بلکه این جامعه است که خشونت را بر فرد تحمیل می کند. یعنی فرد معلول است و جامعه عامل است. از مسئولین و غیره ذالک تا بنده معلم مقصر هستیم که افراد پرخاشگر، مجرم و معتاد می شوند. بنابراین ریشه این موارد اجتماعی است»

با شرایط فعلی میزان خشونت و جرایم در کشور افزایش خواهد یافت
این استاد دانشگاه درباره افزایش میزان خشونت و جرائم در سال های اخیر اظهار داشت: «با توجه به افزایش تورم، فقر و بیکاری در سال های اخیر ما شاهد افزایش خشونت و بزهکاری در جامعه نیز بوده ایم و این روند در سال های آتی روندی افزایشی خواهد داشت»

وی ادامه داد: «خشونت و جرائم از ابعاد مختلفی تشکیل شده است و دارای ابعاد اقتصادی، اجتماعی، روانی است. در بعد اجتماعی آن می توان فقدان شادی و نشاط در جامعه را ذکر کرد. هنگامی که شادی و نشاط در جامعه نباشد و در مقابل غم و غصه حکم فرما باشد؛ این امر باعث می شود جامعه به سمت خشونت و پرخاشگری برود»

وی افزود: «همچنین فقدان شادی موجب روی آوردن فرد به اعتیاد می شود. شما ببینید مردم هند فقیر هستند اما شاد هستند. به قول رابرت مرتون آنچه که بوجود آمده این است که هدف وجود دارد ولی بین هدف و شخص یعنی آن وسیله رسیدن به هدف وجود ندارد. علاوه بر این ارزش ها و هنجارهای دینی کمرنگ شده است. در نتیجه ما معتقدیم در این شرایط میزان خشونت و جرائم رو به افزایش خواهد بود»

قرایی مقدم درباره علل کم رنگ شدن اعتقادات و ارزش های دینی در نزد جامعه گفت: «علت اصلی آن اجتماع آنومی در جامعه است و می توان به مواردی همچون فقدان نشاط و شادی در جامعه، بیکاری، فقر و شکاف طبقاتی اشاره کرد»
 
این جامعه شناس مسئولیت موضوعات فوق الذکر را جامعه دانست و گفت: «چه کسانی جامعه را اداره می کنند؟ هر کسی جامعه را اداره می کند او نیز مسئول است. او مسئول است که بیکاری و شکاف طبقاتی در جامعه وجود دارد. تصمیم گیرندگان جامعه باید دست از سر فرد بیچاره بردارند و گناه را گردن فرد نندازند؛ بلکه بگویند این جامعه است که فرد را به این روز انداخته است»

رفع بیکاری اولویت اول در کاهش میزان خشونت
این استاد دانشگاه درباره راهکارهای موجود برای کاهش جرم و جنایت در جامعه به رفع بیکاری و رسیدگی به وضعیت اشتغال جوانان، کاهش تورم و تامین رفاه زندگی مردم در حد معمول اشاره کرد و افزود: «وقتی صحبت از دولت رفاه، دولت عدالت محور و دولت مهرورزی می شود باید پرسید این عدالت و مهرورزی کجاست؟ عده ای سه هزار میلیارد تومان از بیت المال می دزدند و عده ای دیگر از گرسنگی، زندگی خود را از راه جمع آوری آشغال می گذرانند. آیا این عدالت است؟»

وی ادامه داد: «درباره کسانی که از راه جمع آوری زباله گذران زندگی می کنند ما در سال های 1345 یا 1350 می گفتیم این موارد در مصر وجود دارد و آن زمان برای ما جای تعجب بود که کسی از طریق جمع آوری زباله زندگی کند»
وی افزود: «اکنون بیکاری در جامعه وجود دارد و بسیاری از جوانان از کارگر ساده تا نیروی تحصیل کرده دانشگاهی بیکار هستند که این امر باعث خشونت می شود».

وی تاکید کرد: «بنابراین مسئولین باید در ابتدا معضل بیکاری را حل کنند. البته در هیچ کجای دنیا بیکاری در حد صفر نیست و باید آن را به حد معقولی رساند. دوم اینکه فاصله طبقاتی را کم کنند. سوم اینکه در طرح هدفمندی یارانه ها باید یارانه را به افراد نیازمند بدهند نه به کسانی که از قشر مرفه جامعه هستند؛ و چهارم اینکه تورم را کاهش دهند»

این جامعه شناس درباره ارائه راهکارهایی جهت افزایش شادی و نشاط در جامعه گفت: «باید به موسیقی روی آورد و به هر وسیله ای که می توان شادی و نشاط را در جامعه بوجود آورد. البته شادی تزریقی نیست. فضای جامعه باید شاد باشد و مردم احساس کنند که می توانند شاد باشند»

وی ادامه داد: «در سریال هایی که در تلویزیون نشان داده می شود ما می بینیم که مادر، فرزند را نمی بوسد. این موضوع به تدریج به درون خانواده ها راه یافته است و ما اکنون شاهد هستیم که فرزند، مادر خود را نمی بوسد و مادر هم فرزند خود را نمی بوسد و این موضوع باعث کاهش محبت در خانواده و به تبع آن در سطح جامعه شده است»

وی در پایان گفت: «برای افزایش شادی در جامعه باید در لباس و پوشاک، رنگ دیوارها و درها و موضوعات فیلم ها و سریال ها، در تمامی این موارد شادی را مورد توجه قرار دهیم.

شادی و نشاط در جامعه تزریقی نیست

و نمی توانیم به مردم بگوییم شاد باشید بلکه شادی را باید مردم لمس کنند

 

 

نظرات 14 + ارسال نظر

سلام .وقت بخیر .یلداتون پیشاپیش مبارک....

مردمی را دیدم
برای داشتن ظاهری زیبا،
وقت و هزینۀ زیادی صرف می کردند
اما برای داشتن ذهنی زیبا،
هیچ . . .و اما
شاید داشتن یـک ذهـن زیبـا
خـوب باشـد
امـا کشف یـک قلـب زیبـا
موهبـت بزرگتـری اسـت

محمود جمعه 20 آذر 1394 ساعت 12:41

سلام متنت عالی بود و در بر دارنده این رابطه که هر چه فقر در یک جامعه بیشتر باشد میزان بزهکاری افزایش می یابد. اما انگار یک عده که خودشان در ناز نعمت هستند و نگران معاش نیستند اینها رو قبول ندارند. به فرموده پیامبر کسی که معاش ندارد معاد هم ندارد. با تشکر از وقتی که صرف کردی و متن خوبی که گذاشتی

ترانه پنج‌شنبه 19 آذر 1394 ساعت 15:47 http://trane.roomfa.com

پیغمبری که دید ستم های بی شمار
از کس نخواست اجر رسالت به روزگار
چون ارتحال یافت خلایق شدند جمع
تا هدیه ای دهند به زهرای داغدار
گویا نداشت شهر مدینه درخت و گل
کآن را کنند در قدم فاطمه نثار
بر دوش بار هیزمشان جای دسته گل
رنگ شرارت از رخشان بود آشکار
بابی که بود زائر آن سید رسل
آتش زدند عاقبت آن قوم نا به کار
بر روی دست و سینة آن بضعة الرسول
تقدیم شد سه لوحه به عنوان افتخار
سیلی و تازیانه و ضرب غلاف تیغ
ای دل بگیر آتش و ای دیده خون ببار
آید صدای فاطمه از پشت در به گوش
تا صبح روز حشر مباد این صدا خموش

علی گلپا سه‌شنبه 17 آذر 1394 ساعت 12:33 http://barkhaste.blogfa.com

امده ام به وبلاگ نمی آیی

محمد دوشنبه 16 آذر 1394 ساعت 19:40 http://tareqmorvarid.mihanblog.com

طواف عشق میخواهی، بیا دل را زیارت کُن
شبیه قطره ی باران، کمی امشب عبادت کُن

نظیر قطره ی باران، ببار و عاشقی بنما
به هربوسه به خاک دل،توهم عرض ارادت کُن

بزن برهم تو قانون را،بشو بَرده برای عشق
فقط یک شب شبیه من،به عقل خود خیانت کُن

گمانم مزه ی سجده،بُوَد شیرینتراز شیرین
به فرهاد دلت برگو،کمی امشب نجابت کُن

دل سجاده بی تاب است،برای سجده های تو
درآغوش نمازِخود،خدایت را عیادت کُن

همانند غروبی که،شبیه رنگ پاییز است
توهم با رنگ رخسارت،به خورشیدش حسادت کُن

بسوزامشب ولی آرام،که پروانه دمی خوابید
تو ای شمع سراپا عشق، دمی مشق لطافت کُن

ترانه دوشنبه 16 آذر 1394 ساعت 17:22 http://trane.roomfa.com

سلام خوشهال میشم امشب تو وبلاگم ببینمتون و از نظراتتون بهره مند شم پس و عده ی دیدار وبلاگ ترانه ی شب منتظرم

ویس یکشنبه 15 آذر 1394 ساعت 20:35 http://heybateveys.blogsky.com

سلام

موضوع انتخابیت خیلی خوبه ..

به نظر من مشکل جامعه امروز ما بی دینیه شاید همه فک کنیم دینداریم ولی دینداری فقط به ادعا کردن نیست اگه ما دینداریم چرا دروغ میگیم-غیبت میکنیم-تهمت میزنیم-دزدی میکنیم-حق خوری و هزار کاری رو انجام میدیم که خدا نهی کرده اگه ما بچه هامونو مسلمون واقعی بار بیاریم اگه ی زمانی مسول شدند وظیفشونو خوب انجام میدن -و عدالتو رعایت میکنن و دیگه نه خبری از دزدی و نه خبری از قتل و نه خبری از تورم و نه هیچ خبر دیگه ای
در حال حاضر که جامعه از مسیر راه مستقیم منحرف شده فقط باید دعا کنیم آقامون امام زمان بیاد که جامعه رو پر از عدل و داد کنه

ولی این دلیل نمیشه خودمون تلاش نکنیم جامعه خودمونیم تک تک ما جامعه رو تشکیل میدیم و تک تک ما در قبال جامعه مسولیم

گذشته که حالم را گرفته است!

آینده که حالی برای رسیدنش ندارم!

و حال هم حالم را بهم میزند...

چه زندگی شیرینی...!!!!
من یک عذر خواهی به خودم بدهکارم!

برای اینکه احساساتی بودم.... برای اینکه یک رو بودم....

برای اینکه غرورم را شکستم...برای اینکه انسان بودم!!!!!

خودم... منو ببخش!!

اعتراف میکنم تمام دردها تسکین می یابند ...
گذر زمان آدمت میکند ؛ چه زن باشی چه مرد ...
سنگت میکند و به تو میفهماند ...
تمام گذشته ات حماقتی بیش نبوده است ...
تمام دوست داشتن ها ؛ نخوابیدن ها ؛ گریه کردن ها ...
دلهره ها و گوش به زنگ بودن ها ...
کمی صبر کن ...
اگر روزی تمام آدمها به چشم تو یکی شدند ؛ عادی شدند ...
دیگر یک آدم معمولی نیستی ...
و با احساساتت که بجنگی بی شک یک اسطوره ای ....

Aliiii tanha یکشنبه 15 آذر 1394 ساعت 18:35 http://azarbayjantanha.blogfa.com

ظهر از باشگاه جنازه رسیدم خونه.
ولو شدم رو مبل.
داداش کوچیکم برام یه لیوان آب سرد آورد.
گفتم:
به به. تو که از این کارا بلد نبودی.عجیبه.
برگشته میگه:
معلم دینیمون امروز گفت هرکس یه سگ تشنه رو هم سیراب کنه میره بهشت.



فردا دارم میرم مدرسشون

Aliiii tanha یکشنبه 15 آذر 1394 ساعت 18:34 http://azarbayjantanha.blogfa.com

قشنگ بود لایک

شادی یکشنبه 15 آذر 1394 ساعت 16:10 http://shadi-shadi.blogsky.com

هوا سرداست

اما

بساط دست فروشان «جمعه بازار» گرم

ومن

گوشه ای

بساط دلم را پهن کرده ام

شایدتو

گذرت به همین حوالی‌بیفتد

ودل از من ببری....

ترانه شنبه 14 آذر 1394 ساعت 19:41 http://trane.roomfa.com

اینم آدرس زود لینکش کن تا دفعه بعد به مشکل برنخوری؟

چشم قربان

ترانه شنبه 14 آذر 1394 ساعت 17:12

سلام بی معرفت خانم هیچ معلومه کجایی؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد